تحصیل-ترکیه

کشور ترکیه در سال‌های اخیر، به یکی از مقاصد مهم برای دانشجویان خارجی تبدیل شده است .به گونه ای ‌که طی ۱۰ سال گذشته تاکنون، مهاجرت به ترکیه از راه تحصیل بسیار افزایش پیدا کرده و جمعیت دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های کشور ترکیه تقریبا ۲ برابر شده است.

تحصیل-ترکیه

تحصیل-ترکیه

اعتبار و شهرت جهانی این کشور از نظر آموزش رو به افزایش است. تحصیل در ترکیه می‌تواند همراه با استفاده از امکانات رفاهی و آموزشی مطلوبی برای دانشجویان بین‌ المللی باشد.

تحصیل در ترکیه را تجربه کنید

حدودا ۲۰۰ دانشگاه دولتی و خصوصی در کشور ترکیه مشغول به ارائه خدمات آموزشی هستند. با تحصیل در ترکیه، تجربه‌های متفاوتی کسب خواهید کرد و دیدنی های زیادی برای کشف و بازدید در این سرزمین زیبا خواهید یافت.

تحصیل-ترکیه

تحصیل-ترکیه

مراکز تفریحی و مکان های دیدنی استانبول ، ازمیر، آنکارا و سایر شهرهای بزرگ ترکیه بسیار هستند و گشت و زندگی شبانه در آنجا از شور و حال خاصی برخوردار است.

بهترین دانشگاه‌های ترکیه کدامند

از دانشگاه‌های ترکیه که در رتبه‌بندی جهانی کیو.اِس (Q.S) دارای جایگاهی مطلوب هستند ۱۰ مورد وجود دارند که ما به بررسی ۵ مورد از آن میپردازیم.

تحصیل-ترکیه

تحصیل-ترکیه

حدود ۴۵ مورد دیگر از دانشگاه‌ها هم در فهرستی از رده‌بندی کیو‌اس قرار دارند که به دانشگاه‌های معتبر کشورهای در حال رشد اختصاص داده می‌شود.
بیشتر دانشگاه‌های معروف و معتبر ترکیه در دو شهر بزرگ آن یعنی استانبول و آنکارا قرار دارند.

در ادامه به معرفی ۵ دانشگاه معتبر ترکی پرداخته‌ایم:

۱) دانشگاه فنی خاورمیانه (METU):

این دانشگاه در پایتخت ترکیه قرار گرفته و یکی از بهترین دانشگاه های آنکارا می باشد. زمینه فعالیت دانشگاه فنی خاورمیانه علوم طبیعی و اجتماعی عنوان می‌شود. دانشگاه فنی در سال ۱۹۵۶ تاسیس شده و نقش مهمی در توسعه علوم نام‌برده در خاورمیانه و ترکیه داشته است.
این دانشگاه حدودا ۳۱ هزار دانشجو دارد و تقاضای تحصیل کردن برای حضور در این دانشگاه بسیار زیاد است. ارائه دروس در این دانشگاه هم به انگلیسی می باشد.

۲) دانشگاه بغازیچی :

دانشگاه بغازیچی در سال ۱۸۶۳ راه‌اندازی شده و در شهر استانبول قرار دارد. این دانشگاه، نخستین دانشگاه آمریکایی بوده که در خارج از ایالت متحده پایه‌گذاری شده است.
به همین دلیل سبک ارائه دروس و نظام آموزشی در این دانشگاه به سبک هم‌تایان آمریکایی‌اش شباهت دارد. زبان تدریس واحدها در دانشگاه بغازیچی، انگلیسی است و از نظر موقعیت مکانی هم در نزدیکی بافت تاریخی و آثار قدیمی ترکیه قرار دارد.

۳) دانشگاه کوچ :

این دانشگاه در سال ۱۹۹۳ در استانبول راه‌اندازی شده است. نام این دانشگاه برگرفته از فرد خیِری است که دانشگاه را تاسیس کرده و در آن بیش از ۲۲ رشته در مقطع کارشناسی، ۳۲ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۸ رشته برای دکتری ارائه می‌شود.
حدودا ۵ هزار و ۵۰۰ دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند و همگی از میان افراد نخبه و درخشان انتخاب می‌شوند.

۴) دانشگاه بیلکِنت :

این دانشگاه به «شهر علم و دانش» شهرت یافته است. دانشگاه بیلکنت در سال ۱۹۸۴ به عنوان نخستین دانشگاه غیرانتفاعی و خصوصی ترکیه فعالیت خود را آغاز کرد. کتابخانه بیلکنت یکی از معروف‌ترین کتابخانه‌های دانشگاهی در کشور ترکیه است.در حدود ۱۳ هزار دانشجو در این مرکز علمی و پژوهشی شاخص مشغول به تحصیل هستند.

۵) دانشگاه سابانجی :

دانشگاه سابانجی هم در پاییز سال ۱۹۹۹ بنا شده و یکی از مراکز دانشگاهی جوان و معتبر ترکیه به شمار می‌رود. ۴ هزار دانشجو در رشته‌های فنی و مهندسی، علوم طبیعی، هنر، علوم اجتماعی و… در سابانجی درحال تحصیل هستند.
برخی از دانشجویان ممتاز کارشناسی یعنی در حدود ۴۲ درصد، می‌توانند بورسیه تحصیلی برای ادامه تحصیل خود در مقاطع تحصیلات تکمیلی دریافت کنند.

اصول و شروط دانشگاههای ترکیه در جذب و پذیرش دانشجویان خارجی:

تحصیل-ترکیه

تحصیل-ترکیه

۱) دانشگاهها با در نظر گرفتن امتیاز کنکور دانشجویان خارجی، آزمونهای بین المللی، معدل دوره متوسطه، آزمونهای ورودی اعمال شده از سوی خود دانشگاهها و امثال اینها میتواند، با در نظر گفتن حداقل امتیاز متمایز کننده نسبت به پذیرش دانشجوی خارجی اقدام نماید، که یکی از موارد یاد شده با طرح و تصویب در شورای عالی هر دانشگاه و اعلام آن به وزارت علوم و آموزش عالی ترکیه جهت تصویب و اجرا اقدام نماید.

۲) دانشگاهها علاوه از اعمال شروط و اساس عمومی‌ باید، شرایط لازم را در خصوص تأمین مالی هر دانشجو در حین تحصیل در کشور به عنوان پشتوانه مالی مد نظر قرار دهند و از دانشجویان خارجی این پشتوانه درخواست می شود.

۳) هر دانشجوی خارجی که برای ادامه تحصیل در کشور ترکیه اقامت نمود، دانشگاهها و موسسات آموزش عالی موظفند که آنان را از مشروح شرایط اقامت ترکیه مطلع ساخته و اقامت تحصیلی آنها را طلب نمایند.

۴) دانشگاهها و موسسات آموزش عالی برای زمینه سازی جهت جذب و پذیرش دانشجویان خارجی، در دانشگاههای ترکیه و سهولت در انتخاب، مدارک و برگه‌های راهنما را که در برگیرنده اطلاعات کافی و لازم در خصوص ادامه تحصیل شرایط و اصول آن میباشد را برای داوطلبان خارجی تهیه نموده و در دسترس قرار دهند.

۵) لازم است موسسات آموزش عالی و دانشگاهها برای جذب دانشجویان خارجی تقویم سالانه خود را به صورت واضح و مشخص تنظیم نمایند و با اعلام سهمیه مورد نظر و میزان پذیرش دانشجویان خارجی به وزارت علوم و آموزش عالی اعلام نمایند.

۶) از تمامی‌دانشجویان خارجی که مایل به ادامه تحصیل در دانشگاههای کشور ترکیه میباشند،باید مدرکی که نشان دهنده ی احاطه و آشنایی کامل به زبان ترکی استانبولی می باشد، اخذ میشود.

مراحل دریافت پذیرش برای تحصیل در ترکیه چیست

 

تحصیل-ترکیه

تحصیل-ترکیه

۱) به دنبال رشته و دانشگاه مطلوبتان باشید :
در مرحله اول باید با جستجو در اینترنت، از شرایط پذیرش هر رشته و دانشگاه در ترکیه باخبر شوید. باید از قبل بدانید که چه چیزی در انتظارتان خواهد بود.

بدیهی است که با وجود دانشگاه‌های پرشمار در این کشور، رشته‌های گوناگونی هم برای تحصیل وجود دارد.

گزینه‌های پیش رو برای تحصیل در ترکیه شامل موارد زیر می‌شود:
• هنر و معماری؛
• مدیریت مالی؛
• انواع رشته‌های فنی و مهندسی؛
• علوم انسانی و روابط بین‌الملل؛
• و… .
نکته جالب توجهی که برای دانشجویان خارجی وجود دارد این است که هر ساله دولت ترکیه برای دانشجویان بین‌المللی بورسیه‌هایی در نظر می‌گیرد که برای دریافت آنها باید با تعداد زیادی دانشجوی طالب و مشتاق به پذیرش رقابت کرد.

۲) مدارک و گواهی‌های لازم برای پذیرش را آماده کنید.

تحصیل-ترکیه

تحصیل-ترکیه

بعد از آنکه دانشگاه مورد نظر را انتخاب کردید، باید به دنبال بررسی مدارک لازم برای پذیرش بروید. جستجو در وبسایت دانشگاه‌ها، بهترین راه برای آگاهی از مدارک و گواهی‌ها است.
در صورتی‌که برای مقطع کارشناسی اقدام به تحصیل می‌کنید باید از دبیرستان فارغ‌التحصیل شده باشید و مدارکی زیر را به همراه داشته باشید :
• فرم پذیرش؛
• دیپلم دبیرستان یا مدرکی دال بر فارغ‌التحصیلی از دبیرستان؛
• سوابق تحصیلی؛
• مدرک زبان انگلیسی (تافل یا مدرک آزمونی که دانشگاه‌ها برگزار می‌کنند)؛
• نامه انگیزه و تقاضای تحصیل؛
• مدرکی دال بر پرداخت شهریه (در حدود ۳۵ تا ۱۰۰ دلار)؛
• مدرکی دال بر استفاده از بورسیه‌های تحصیلی (در صورت وجود).
برای تحصیل در مقاطع بالاتر از کارشناسی معمولا دو فرصت زمانی وجد دارد.
دانشجویان می‌توانند، مدارک خود را برای ترم پاییز تا پایان ماه مِه و برای ترم بهار تا پایان ماه دسامبر به دانشگاه مورد نظر خود ارائه کنند.

۳) بعد از تسلیم تقاضا باید منتظر پاسخ دانشگاه باشید
بعد اینکه مدارک را آماده کردید، باید آنها را برای دانشگاه ارسال کنید و منتظر نتیجه باشید.
یادتان باشد که بعضی از دانشگاه‌ها، ثبت درخواست شما برای ادامه تحصیل در ترکیه را از طریق وبسایت می پذیرند اما مدارک را باید برایشان ارسال کنید. ضمن اینکه برخی از دانشگاه‌ها هم برای پذیرش، مصاحبه‌ای در نظر می‌گیرند که در این صورت برای تحصیل در ترکیه نیاز به سفر به این کشور و حضور در مصاحبه دانشگاهی خواهید داشت.
البته ناگفته نماند برای تحصیل در ترکیه نیاز به ویزای دانشجویی دارید. ترکیه عضو اتحادیه اروپا نیست به همین خاطر همه دانشجویان خارجی، حتی کسانی که از اروپا مایل به تحصیل در ترکیه هستند نیز نیاز به دریافت ویزای دانشجویی دارند.

هزینه های تحصیل و زندگی در ترکیه :

در کشور ترکیه هزینه اقامت بسیار مناسب می باشد . هزینه های خوابگاه ها ماهیانه بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ لیر است . البته بعضی از خوابگاههای خصوصی تا ماهی ۶۰۰ لیر دریافت می کنند .

تحصیل-ترکیه

تحصیل-ترکیه

اجاره آپارتمان نیز بسته به شهر و منطقه متفاوت است به طور مثال اجاره ماهیانه یک آپارتمان ۱۰۰ متری بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ لیر است .
هزینه خوراک مشابه ایران و هزینه پوشاک به مراتب ارزانتر از ایران است .برای ایاب و ذهاب هم معمولا برای دانشجویان تخفیف های ویژه بلیط اتوبوس و ترن وجود دارد .

نتیجه :

تحصیل-ترکیه

تحصیل-ترکیه

تحصیل در کشور ترکیه فرصت بسیار مناسبی برای تجربه فرهنگ غنی، استفاده از امکاناتی معتبر و افزایش شانس‌های اقامتی و کاری در آینده دارد.
این کشور پل ارتباطی میان اروپا و آسیاست، به همین دلیل ظرفیت‌های زیادی برای ایجاد بستر مناسب برای رشد کاری و حرفه‌ای دارد.اگر شما قصد ادامه تحصیل در این کشور را دارید باید ابتدا با شرایط اقتصادی کشور ترکیه و مهاجرت به ترکیه و اخذ اقامت که در مطلب قبل به طور کامل توضیح دادیم آشنایی داشته باشید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دوست دارید به بحث ملحق شوید؟
نظرات خود را با ما در میان بگذارید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

 

یورو ویزا برای مهاجرت

همیشه می گوییم برای مهاجرت به هر کشور دیگر خوب برسی کنید و دانسته گام بردادید وگرنه …

البته برای هر نوع مشاور های در خصوص سرمایه گذری اقامت و …..

می تونید با ما تماس بگیرید 

بپرسید و دانسته قدم بردارید

۰۹۲۱۹۵۷۹۹۰۳