اقامت-آلمان

در این نوشتار سعی ما بر این است که اخذ اقامت آلمان برای افراد عادی و افراد با شرایط خاص را مورد بررسی قرار دهیم و شرایط اخذ اقامت در آلمان را به طور کامل برای شما توضیح دهیم .

اقامت-آلمان

اقامت-آلمان

با توجه به شرایط مطلوب کشور المان برای زندگی و افزایش روزافزون بر تعداد مهاجرین کشور آلمان سعی نموده است با وضع قوانین جدید، به جذب مهاجران و متخصصان و اعطای تابعیت به آنها بپردازد که در ادامه مطلب به آن اشاره خواهیم کرد .

با ما همراه باشید تا 10 سوال مهم و ضروری در رابطه با اقامت آلمان را مورد بررسی قرار بدهیم و به آن پاسخ دهیم .

  1. تا چه حد با اخذ اقامت در آلمان اشنایی دارید ؟
  2. راههای اخذ اقامت در آلمان چیست ؟
  3. اخذ اقامت در آلمان چه شرایطی دارد ؟
  4. هزینه های اقامت در آلمان چگونه است ؟
  5. مدارکی که برای اقامت المان لازم است کدامند ؟
  6. آیا اخذ اقامت در آلمان به عنوان یک حق به فرد داده می شود ؟
  7. اقامت آلمان برای افراد گوناگون با شرایط متفاوت چگونه است ؟
  8. آیا می توان با خوداشتغالی در کشور المان تابعیت گرفت و چه شروطی دارد ؟
  9. چه میزان آشنایی با زبان آلمانی برای زندگی، کار و تحصیل مورد نیاز است؟
  10. معایب و مشکلات زندگی در آلمان چیست؟

تعریف کلی تابعیت و اقامت و تفاوت آنها :

اقامت-آلمان

اقامت-آلمان

تابعیت به رابطه ی معنوی ، سیاسی ، حقوقی و بین المللی گفته می شود که بین شخص و دولت کشور پذیرنده برقرار می شود و فرد جزو ملیت آن کشور محسوب شده و به رسمیت شناخته میشود .

فرد تبعه اجازه شرکت در مشاغل خاص و حق رای را دارد و در قبال دولت وظایف و حقوقی را داراست و بر طبق این قوانین، دولت نیز وظایفی در قبال اتباع خود دارد و یکی از موارد آنست که حق تابعیت را نمیتوان از کسی صلب نمود .

اما اقامت حضور فرد در قسمتی از خاک کشور را گویند که بسته به نوع آن متفاوت می باشد، حضور فرد موقتی می باشد و فرد اجازه شرکت در مشاغل خاص و یا حق رای را ندارد هم چنین اقامت قابل صلب می باشد که به دو نوع اقامت موقت و اقامت دائم تقسیم می شود .

آشنایی با کشور آلمان

اقامت-آلمان

اقامت-آلمان

آلمان کشوری ثروتمند و پیشرفته می باشد و با شرایطی که دارد، از جمله امکان تحصیل رایگان ، امکان کار و نرخ بیکاری پایین ، امکانات رفاهی و امنیتی بالا و بسیاری از موارد دیگر، افراد زیادی را برای اقامت به خود علاقه مند کرده است .

بیشتر بخوانیم :  همه چیز درباره فرهنگ مردم آلمان!

خیلی از افراد تمایل دارند که تابعیت کشور آلمان را اخذ نمایند و این کشور را برای زندگی انتخاب میکنند .

اقامت در آلمان از راه های زیر امکان پذیر است :

  • اقامت آلمان از طریق خوگیری

  1. شخص باید تا سن ۲۱ سالگی به مدت ۸ سال در کشور المان اقامت داشته و زندگی کند.
  2. باید به مدت ۶ سال در یکی از مدارس کشور المان تحصیل نماید .
  3. از یکی از مدارس کشور المان فارغ التحصیل شده باشد .
  4. در کشور المان آموزش حرفه ای دیده باشد و به موفقیت های بالا دست یابد .
  5. پدر و مادر فرد در کشور المان اقامت دائم داشته باشند و یا ۸ سال در کشور المان زندگی کرده باشند .
  • اقامت درآلمان از طریق تحصیلات

  • اقامت-آلمان

    اقامت-آلمان

  1. فارغ التحصیلانی که در یک موسسه آموزش عالی این کشور مشغول به تحصیل هستند ممکن است پس از ۲ سال موفق به دریافت اقامت از کشور المان شوند .
  2. اگر فردی نشان بدهد که یک سطح بالاتر از دستور زبان آلمانی مورد نیاز برای تابعیت کشور آلمان است، به عنوان مثال بالاتر از سطح B1 باشد،می تواند مدت زمان اقامت برای اخذ تابعیت آلمان را به ۶ سال کاهش دهد .
  3. علاوه بر مواردی که به آن اشاره شد، دانشجویان در حال تحصیل در کشور آلمان می توانند پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی خود، به دنبال کار بگردند و یا همچنین با ارائه مدرک فنی خود مشغول به کار شوند.
  4. بیشتر ساکنین خارجی در کشور آلمان با تحصیل در یک مدرسه یا دانشگاه های این کشور و یا کار برای یک شرکت آلمانی می توانند اجازه اقامت برای خود دریافت نمایند .
  5. فارغ التحصیلانی که دانش حرفه ای را گذرانده اند و تجربه ی خاص دارند.
  6. اساتید دانشگاه با رزومه های حرفه ای می توانند درخواست اقامت بدهند.
  7. آن دسته از افرادی که نخبه هستند یا مدرک تخصصی و عالی رتبه اخذ نموده اند می توانند پس از ۶ سال اقامت تابعیت کشور المان را اخذ نمایند .
  • اقامت در آلمان از طریق کار

کشور آلمان برای جذب متخصصان مشتاق است !

  1. مدیرانی که تجربه ی کاری بالا دارند.
  2. دانشمندان و مدرسان برتر، کارشناسان علمی و متخصصان می توانند بدون توجه به مقدار حقوق و دستمزدشان با توجه به مدت زمان کاری خود، به راحتی در کشور آلمان اقامت دریافت نمایند .
  3. کارشناسان و کارمندانی که سمت مدیریتی و تجریه کاری بالا دارند، می توانند برای اقامت دائم یا همیشگی خود اقدام کنند .
  • اقامت درآلمان از طریق تولد

دو قانون برای اعطای تابعیت یک کشو وجود دارد :

.1  قانون خاک :قانون خاک به این گونه می باشد که شخص صرف نظر از وضعیت اقامت پدر و مادر و تنها به دلیل تولد در خاک یک کشور می تواند تابیعت آن کشور را به دست بیاورد.  کشورهای آمریکا، کانادا و برزیل از این قبیل کشورها هستند.

.2  قانون خون :قانون خون نیز اینگونه می باشد که حتما باید یکی از والدین تابیعت و شهروندی کشور موردنظر را داشته باشد. کشور آلمان و اکثر کشورهای اروپایی از قانون خون پیروی می کنند و برای اعطای تابعیت به فرزند حتما باید یکی از والدین تابعیت آلمان را داشته باشند.

همسر شهروندان آلمانی که به زبان آلمانی تسلط دارند پس از ۳ سال می توانند تابعیت کشور آلمان را اخذ کنند وحداقل باید ۲ سال         با همسر خود زندگی کند .

  • اقامت در آلمان از طریق پناهندگی

خارجی های مقیم در کشور آلمان، پناهندگان، همسران و فرزندانشان می توانند با شرایط خاص و طبق برخی از قوانین کشور آلمان با اقامت کمتر از ۸ سال تابعیت را کسب نمایند.

پناهندگان و افراد بدون تابعیت ممکن است بتوانند پس از ۶ سال اقامت در کشور آلمان درخواست تابعیت دهند .

آیا می توان با خوداشتغالی در کشور آلمان تابعیت گرفت ؟  چه شروطی دارد  ؟

اگر فردی می خواهد در کشور آلمان اشتغال زایی نماید باید شرایط زیر را داشته باشد :

  1. ثابت کند کسب و کار پیشنهادی اش پاسخگوی نیاز های جمهوری آلمان می باشد.
  2. ثابت کند کسب و کار پیشنهادی اش در اقتصاد کشور المان تاثیر سودمندی دارد .
  3. ثابت کند تحت پوشش سرمایه خود یا وام بانکی است و برای ان تاییدیه کتبی بگیرد .
  4. بتواند۲۵۰۰۰ یورو سرمایه گذاری نماید .

فرد می تواند با دارا بودن شرایط بالا و اشتغال زایی در کشور آلمان ، پس از ۵ سال اجازه اقامت کشور آلمان را دریافت نماید.

آیا اخذ اقامت در آلمان به عنوان یک حق به فرد داده می شود ؟

علاوه بر مواردی که اشاره شد، در کشور آلمان قانونی وجود دارد که تابعیت کشور آلمان به عنوان یک حق به فرد اعطا میشود که به ان اشاره می نماییم :

فردی که تمامی معیارهای زیر را دارا باشد تابعیت المان را به عنوان یک حق بدست می اورد :

  1. برای حداقل ۸ سال در کشور المان حضور داشته باشد .
  2. نماینده قانون باشد یا توانمندی های قانونی داشته باشد .
  3. قانون اساسی دموکراتیک المان را تایید کرده و به ان متعهد باشد .
  4. قادر باشد بدون توسل به منافع از خود پشتیبانی نماید .
  5. به هیچ عمل غیر قانونی محکوم نشده باشد .
  6. دانش کافی راجع به کشور المان داشته باشد .
  7. از سیستم حقوقی ، جامعه و شرایط زندگی در جمهوری فدرال المان دانش کافی داشته باشد .

فرد باید تمامی موارد بالا را دارا باشد و در صورت نداشتن حتی یکی از موارد فوق، حق تابعیت به وی اعطا نمی شود هم چنین در صورت اعطای حق تابعیت همسر و فرزندان فرد نیز می توانند تابعیت آلمان را دریافت نمایند .

اخذ اقامت در آلمان چه شرایطی دارد ؟

شما با توجه به شرایط خود برای دریافت اقامت باید مواردی از جمله داشتن مهارت زبان آلمانی ، حمایت خود از نظر مالی و امرار معاش، پرداخت مالیات و بیمه درمانی برای دارندگان شغل و هم چنین نداشتن سابقه کیفری را دارا باشید .

اقامت-آلمان

اقامت-آلمان

افراد برای کسب تابعیت کشور آلمان ، نیازمند گذراندن آزمون تابعیت می باشند .

این آزمون اطلاعات فرد را درمورد قانون اساسی آلمان ، مفاهیم اساسی دموکراتیک این کشور ارزیابی می کند

البته به جز افراد معلول و ناتوان و افراد کم سن و سال برای همه این امر ضروری می باشد.

شخصی که برای اخد تابعیت در این کشور اقدام می کند نباید هیچ گونه سابقه کیفری سنگین داشته باشد .

فرد برای دریافت تابعیت آلمان باید به زبان آلمانی مسلط باشد و تابعیت قبلی خود را واگذار نماید که این نکته برای ایرانیان وجود دارد که متقاضیان ایرانی با وجود دریافت تابعیت آلمان می توانند تابعیت ایرانی خود را حفظ نمایند و هم چنین افراد پس از اخذ تابعیت، نباید بر ضد قانون و منافع آلمان هیچ گونه اقداماتی انجام دهد .

مدارکی که برای اقامت المان لازم است کدامند؟

اقامت-آلمان

اقامت-آلمان

برای اخذ هر گونه مجوز اقامت در آلمان، باید مدارک زیر را ارائه دهید. برخی از این مدارک برای دریافت مجوزهای مختلف مشترک هستند:

  1. داشتن گذرنامه‌ی معتبر یک کشور دیگر
  2. عدم داشتن سابقه‌ی جنایی
  3. دارا بودن حداقل سطح B1 در زبان آلمانی
  4. دادا بودن بیمه‌ی درمانی آلمان
  5. وضعیت مالی پایدار به منظور تامین هزینه‌های خود و خانواده
  6. در صورت اشتغال به کار در آلمان، نیاز به گواهی اشتغال به کار از سوی شرکت و کارفرما دارید.
  7. در صورت ادامه تحصیل در آلمان به ارائه مدرک تحصیل و گواهی اشتغال به تحصیل در آلمان نیاز دارید.
  8. در صورت تمایل به آوردن همسر باید گواهی ازدواج خود را نیز ارائه دهید.

معایب و مشکلات زندگی در آلمان چیست؟

چالش ها و  مشکلات زندگی در آلمان به فرهنگ کشور مبدأ و همچنین شخصیت مهاجرین بستگی دارد. برای بعضی از افراد نقل مکان به یک کشور جدید خود به خود می تواند یک چالش بزرگ باشد.

اقامت-آلمان

اقامت-آلمان

سایر افراد ممکن است با چالش هایی در زمینه زبان، مشاغل و مشکلات مربوط به خانواده مواجه باشند. از سوی دیگر، برای برخی از مهاجران، تجربه یک شیوه کاملاً جدید زندگی می تواند نوعی ماجراجویی هیجان انگیز باشد.

 

نکته آخر :

سعی کنید که در روز ملاقات زود در محل حضور یابید. حتی در صورت تعیین ساعت ملاقات ممکن است مدتی الاف بمانید. اطمینان حاصل کنید که مدارک خود را به همراه دارید و چیزی را جا نگذاشته اید.

اقامت-آلمان

اقامت-آلمان

به شما ۱۰ دقیقه فرصت مصاحبه داده می‌شود. افسر اسناد شما را بررسی می‌کند و در صورت عدم نقض در مدارک، فرآیند پردازش درخواست شما آغاز می‌شود. در صورتی که یکی از اسناد شما مشکل داشته باشد، تاریخ ملاقات دیگری برای شما تنظیم می‌شود.

درخواست اجازه‌ی اقامت شما در طول دو یا سه هفته مورد بررسی قرار می‌گیرد و به شما پاسخ می دهند. در صورت دریافت مجوز به شما امکان اقامت در آلمان برای مدت زمان مشخص داده می‌شود. در صورت رد درخواست شما می‌توانید دلیل رد را بررسی کنید و مجددا برای دریافت مجوز اقدام کنید.

بیشتر بخوانیم :  یه چیزایی درباره آب و هوای آلمان!
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دوست دارید به بحث ملحق شوید؟
نظرات خود را با ما در میان بگذارید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *